Blog

“Mijn job? Sollicitanten aan de juiste job helpen”

Als recruitment consultant bij t-groep staat Elli Van Overloop mee aan het stuur van andermans carrière. Ze luistert, analyseert en speurt vervolgens naar de juiste matches tussen kandidaten en werkgevers. Niet simpel, maar net daarom o zo interessant. Wie springt mee aan boord bij Elli?

Er passeert hier altijd wel een nieuwe uitdaging. Ben je toe aan iets nieuws, dan kan je daar openhartig met je leidinggevende of HR-verantwoordelijke over praten.

Waar het hart van vol is, loopt de mond van over. Geen uitdrukking die voor Elli Van Overloop meer van toepassing is dan deze. Tien jaar al is ze in dienst bij HR-dienstverlener t-groep en nog altijd is ze even enthousiast als in het begin. Opvallend in een sector met traditioneel een hoog verloop. Zelf denkt ze dat het te maken heeft met de open bedrijfscultuur - “we doen niet mee aan hoge titels” - en de vele groeikansen die het bedrijf in de aanbieding heeft. “Er passeert hier altijd wel een nieuwe uitdaging. Ben je toe aan iets nieuws, dan kan je daar openhartig met je leidinggevende of HR-verantwoordelijke over praten.”

Elli Van Overloop, Recruitment Consultant

Non-stop groeien

Dat er ruimte is voor groei, blijkt uit het traject van Elli zelf. Na acht jaar als uitzendconsulent nam ze begin vorig jaar een nieuwe rol op, die van ‘recruitment consultant’. “Ik sta nu in voor de rekrutering en selectie van de hogere bediendeprofielen in de regio Kempen. Mijn doel is hetzelfde gebleven - nog altijd probeer ik de juiste kandidaten aan de juiste bedrijven te koppelen - maar de weg ernaartoe is wel anders. De screenings van de kandidaten zijn diepgaander, het contact met de klanten is nauwer. Dat moet wel, want de eisen bij deze bediendejobs liggen hoger. Vaak kun je niet alles uit een vacaturetekst afleiden.”

 
Om haar vaardigheden als rekruteerder te verdiepen, kreeg ze bij de start van haar nieuwe functie een traject op maat uitgestippeld. Met daarin regelmatige feedbackmomenten met de regiocoördinator en tal van opleidingsdagen, onder meer rond communicatie en persoonskenmerken. Elli: “Zelfs na bijna twee jaar krijg ik nog vervolgopleidingen. Vandaag heb ik er bijvoorbeeld eentje over gedragsgerichte interviewtechnieken. Die kunnen helpen om meer info bij een kandidaat los te weken. In een kleine groep en via rollenspel oefenen we die technieken in.”

Euforische klant

En er is meer, want t-groep investeert niet alleen sterk in opleiding, ook de komst van allerhande tools heeft het werk interessanter gemaakt. Zo kunnen administratieve verplichtingen dankzij een slim computerprogramma sneller worden afgerond, waardoor er meer tijd overblijft om nieuwe potentiële kandidaten te zoeken en met de screenings bezig te zijn. De middelen die medewerkers daarvoor kunnen inzetten, breiden trouwens elke dag uit. “En dat is heel welkom, want het is zonder twijfel het moeilijkste en meest uitdagende deel van ons werk. Als het lukt om een match te vinden, is de voldoening altijd groot. Zeker als je na afloop ook nog eens een euforische klant of kandidaat aan de lijn krijgt. Dan weet je dat je het verschil hebt kunnen maken.”