Blog

“We verkopen kennis. Die moeten we dus continu verbeteren.”

Gewone dingen ongewoon goed doen. Dat is in vijf woorden de filosofie van Ascento, de HR-specialist van t-groep. Hun sterkte is een grondige expertise in verschillende HR-domeinen. Hoe ze die filosofie concretiseren? Dat vroegen we aan Martijn Loyens, senior HR-consultant bij Ascento.

Wat is jouw taak precies bij Ascento?

“Binnen Ascento hebben HR-consultants een heel gevarieerd takenpakket. Ik breng bijvoorbeeld heel wat tijd door met kandidaten: tijdens assessment centers en outplacementsessies begeleid ik hen naar een nieuwe uitdaging. Daarnaast is er ook een commercieel luik waarin ik mijn eigen klantenportefeuille beheer.”

Dag in, dag uit schaven onze mensen zo hun kennis bij en wisselen ze hun expertise uit.

Wat is voor jou een troef van Ascento?

“Bij Ascento verkopen we eigenlijk kennis. Voor een kwalitatieve dienstverlening aan klant én kandidaat is het dus enorm belangrijk dat we die kennis constant bijschaven. Dat doen we op verschillende manieren. Zo hebben we bijvoorbeeld een systeem van mentorship: de senior consultants leiden onze junior consultants op. Ook vanuit Ascento hebben we toegang tot een ruim opleidingsaanbod. Dag in, dag uit schaven onze mensen zo hun kennis bij en wisselen ze hun expertise uit.

Een ander initiatief zijn de expertgroepen. Ikzelf maak deel uit van de expertgroep werving en selectie. Om de drie maanden komen we met alle consultants van deze expertgroepen samen om onze best practices met elkaar te delen, en zo de werking te verfijnen. Nadien neemt de expert-consultant de opgedane kennis, nieuwe best practices en eventuele nieuwe afspraken mee naar de eigen collega’s. We willen continu verbeteren, dus moet je creatief zijn.”

Geef eens een voorbeeld van die creativiteit.

“Onlangs organiseerde Ascento een job battle voor Mireille, op de werkvloer van de wasserij. Kandidaten konden er direct de sfeer opsnuiven en legden ter plaatse hun assessment af. Dezelfde dag waren de resultaten gekend. Klant én kandidaat konden direct zien of het klikte. ‘t Is een andere manier van werken, maar wel een succesvolle.”

Wat vind je het fijnste aan je job?

“Sowieso het contact met mensen: luisteren, analyseren, adviseren. Ik ben bedrijfspsycholoog van opleiding en wou altijd al een job met veel menselijk contact. De positieve feedback van kandidaten, daar haal ik mijn voldoening uit.”

Tot slot: heb je nog tips voor toekomstige HR-consultants?

“Als je graag met mensen werkt, als je houdt van flexibiliteit en als je resultaatgericht bent, dan is dit de ideale job voor jou.”

Ascento - Martijn Loyens - We verkopen kennis. Die moeten we dus continu verbeteren.
Blog

De familiale sfeer, de veelzijdigheid, het werken met mensen, de autonomie. Uitzendconsulent Thomas Van Moer heeft meer dan één goeie reden om tevreden te zijn over zijn job bij t-groep. Kunnen zijn argumenten ook jou overtuigen? Kom dan gerust eens praten in een van de kantoren.

Blog

Een nieuwe job is altijd een beetje springen. En dus is het fijn te weten dat je nieuwe baas ook wat vangnetten voor je klaar houdt. Bij t-groep bijvoorbeeld doen ze dat door je een opleidingstraject op maat aan te bieden. “Nee, ze gooien je hier niet voor de leeuwen”, getuigt kersvers office manager Emelien Schepens.

Blog

Bij t-interim, de divisie van hr-dienstverlener t-groep die zich toelegt op uitzendarbeid, tekende nieuwkomer Tahin Randriana letterlijk voor een primeur. Voor de regio Wallonië werd hij de eerste regional account manager: een uitdagende job waarin hij prospectie bij grote bedrijven combineert met de ondersteuning van lokale office managers.