Blog

"Ik heb dingen geleerd waarvan ik niet wist dat ik ze kon!"

Annelies Theys schoolde zich via VDAB om van kleuterleidster tot medewerkster in een uitzendkantoor van t-interim. 

Wat moet je doen als je droomjob in de praktijk toch niet zo ideaal blijkt? Dat overkwam Annelies Theys. ‘Ik werkte heel graag als kleuterleidster, in totaal een achttal jaar, maar al mijn jobs waren vervangingen. Soms voor een heel schooljaar, maar vaker kortere periodes. Je holt dan voortdurend van hier naar daar. Met als gevolg dat je telkens weer een andere schoolcultuur moet leren kennen, andere gewoontes aanleren en ’s avonds nog heel veel voorbereidingswerk moet doen. Ik heb nooit een eigen klasje gehad en nooit helemaal mijn eigen ding kunnen doen. Financieel zijn de periodes van werkloosheid natuurlijk ook niet interessant.’

Met twee kleine kinderen en de blijvende onzekerheid over een vaste voltijdse benoeming, besloot Annelies haar heil elders te zoeken. ‘Via VDAB schreef ik me in voor een opleiding als uitzendconsulent. De interimsector interesseert me. Ik heb graag contact met mensen, het is ook leuk om ze te helpen werk te vinden.’

De opleiding duurde drie maand en was een mix van praktijk en theorie. Annelies en haar medecursisten leerden alles over de screening van sollicitanten en kregen een introductie in sociale wetgeving. Ze oefenden sollicitatiegesprekken met elkaar, bezochten elk drie mogelijke stageplekken en liepen een maand voltijdse stage in een zelfgekozen kantoor.

‘In administratieve taken en computerwerk voelde ik me in het begin minder op mijn gemak, maar door de opleiding heb ik de kans gekregen om me te ontplooien en te bewijzen. Tijdens de opleiding ervaar je alles wat je op kantoor tegenkomt. Ik heb dingen geleerd waarvan ik niet wist dat ik ze kon.’

Het is ook leuk dat de functie van uitzendconsulent hier breed wordt opgevat.

 

Een van haar stageplekken was bij t-interim in Heist-op-den-Berg, waar Annelies ondertussen een vaste baan heeft. ‘Hier had ik meteen het beste gevoel. Ik kreeg een warme ontvangst en voelde direct een klik met mijn collega’s. Het is ook leuk dat de functie van uitzendconsulent hier breed wordt opgevat: zowel rekruteren, als contracten opstellen, als contacten onderhouden met de werknemers. De dagen vliegen voorbij. Ik zit hier echt op mijn plaats, ik heb een betere balans heb gevonden tussen werk en privé en kom ’s avonds met een voldaan gevoel thuis.’