Over ons

Onze geschiedenis

Op 20 maart 1984 startte de lange en rijke geschiedenis van t-groep met de oprichting van t-interim. In 1997 is t-groep de eerste tewerkstelling cel voor de reconversie van Renault.

In 2002 kwam er een eerste grote ommekeer en wordt t-interim omgedoopt tot t-groep NV, toen reeds met 40 kantoren. Vanaf dan werd t-consult ook officieel Ascento, wat tot op vandaag nog altijd onder deze naam bekend is.

Door de jaren heen krijgt t-groep zijn erkenning voor dienstencheques, Sociaal Bureau voor Kunstenaars,... Hierdoor werden er verschillende niche business units binnen t-groep tot leven geroepen waaronder t-heater, t-dienstencheques, t-office,…

Een rijke geschiedenis, gedreven door ondernemingszin.

Luba

De jaren die volgden bleef t-groep zich verder uitbreiden. In 2005 opende het 4 kantoren in Brussel, daarna ging het verder naar het Waals gewest met in 2009 het eerste kantoor in Luik.

In 2008 volgde een cruciaal jaar in de groei van t-groep en gingen we voor het eerst de landsgrenzen over. De Nederlandse uitzendgroep Luba werd overgenomen en op zijn beurt neemt Luba E&A over, waardoor de organisatie niet alleen meer een Benelux organisatie is, maar ook vertakkingen heeft tot in Polen. Mede hierdoor wordt t-groep één van de grootste HR groepen in de Benelux.

In 2010 zag Ascento opnieuw hun kans om voor de tweede maal een belangrijke speler op vlak van outplacement te zijn voor de auto-industrie met de reconversie van Opel. Enkele jaren later is Ascento uitgegroeid naar een organisatie van 10 vaste kantoren en verschillende satelliet kantoren. Hun rijk aanbod aan diensten wordt gretig afgenomen door onze klanten: Outplacement, Rekrutering & Selectie, Loopbaanbegeleiding, Leadership trajecten en HR-interim management.

De intrede van een nieuwe hoofdaandeelhouder (Gilde Buy Out Partners) in 2016 luidt opnieuw een grote ommekeer in. T-groep NV is dan al uitgegroeid tot een sterk stijgende internationale groep van meer dan 350 miljoen omzet. t-groep wordt omgevormd tot een volledig onafhankelijke commerciële onderneming die groei, ondernemingszin en een persoonlijke aanpak hoog in het vaandel draagt. Digitalisering en automatisering worden centraal gezet om zo onze klanten nog persoonlijker en nabij te servicen.

Direct wordt dan ook een nieuwe business line opgericht, nl. t-zorg, dat het persoonlijke assistentie budget zal beheren van personen met een handicap. Tevens zal de nieuwe divisie instaan om een nieuwe markt aan te boren, nl. ouderenzorg.

In 2017 wordt Tom Verhaegen aangesteld als nieuwe CEO en neemt Luba de sector genoot SWA - specialist in de technische en industriële sector - over.